Acasă / Politică & Diplomaţie / După SUA şi Franţa, Rusia încearcă să influenţeze şi alegerile prezidenţiale din Mexic
foto thehill.com

După SUA şi Franţa, Rusia încearcă să influenţeze şi alegerile prezidenţiale din Mexic

Rusia a lansat o campanie sofisticată de influenţare a scrutinului prezidenţial din Mexic, programat să se desfăşoare în iulie 2018, a declarat H. R. McMaster, consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională a SUA, potrivit unei înregistrări pe site-ul cotidianului mexican Reforma, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Consilierul prezidenţial american a declarat luna trecută la Fundaţia Jamestown că SUA au dovezi ale ingerinţelor ruse în campania pentru scrutinul prezidenţial din Mexic, se arată într-o înregistrare postată sâmbătă pe Twitter de un jurnalist de la cotidianul Reforma.

„Aţi văzut deja semnele iniţiale ale acestui lucru în campania prezidenţială mexicană”, a declarat McMaster, fără însă să ofere detalii despre modul în care Rusia ar încerca să influenţeze scrutinul.

Consilierul prezidenţial american a mai declarat că autorităţile SUA sunt îngrijorate de folosirea de către Moscova a unor instrumente cibernetice avansate pentru a disemina propagandă şi dezinformări.

Agenţia de ştiri Reuters mai precizează că McMaster şi autorităţile ruse nu au răspuns însă la solicitările de a comenta subiectul.

Moscova a negat în mod repetat acuzaţiile formulate de oficiali americani şi occidentali privind presupusele imixtiune ruse în alegerile din alte ţări.

Vezi şi

Autorul atacului armat de la Strasbourg a stat la închisoare în Germania şi a fost expulzat în 2017 în Franţa

Cetăţeanul francez considerat autorul atacului de marţi seara de la Strasbourg a fost închis în …