Acasă / Politică & Diplomaţie / După SUA şi Franţa, Rusia încearcă să influenţeze şi alegerile prezidenţiale din Mexic
foto thehill.com

După SUA şi Franţa, Rusia încearcă să influenţeze şi alegerile prezidenţiale din Mexic

Rusia a lansat o campanie sofisticată de influenţare a scrutinului prezidenţial din Mexic, programat să se desfăşoare în iulie 2018, a declarat H. R. McMaster, consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională a SUA, potrivit unei înregistrări pe site-ul cotidianului mexican Reforma, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Consilierul prezidenţial american a declarat luna trecută la Fundaţia Jamestown că SUA au dovezi ale ingerinţelor ruse în campania pentru scrutinul prezidenţial din Mexic, se arată într-o înregistrare postată sâmbătă pe Twitter de un jurnalist de la cotidianul Reforma.

„Aţi văzut deja semnele iniţiale ale acestui lucru în campania prezidenţială mexicană”, a declarat McMaster, fără însă să ofere detalii despre modul în care Rusia ar încerca să influenţeze scrutinul.

Consilierul prezidenţial american a mai declarat că autorităţile SUA sunt îngrijorate de folosirea de către Moscova a unor instrumente cibernetice avansate pentru a disemina propagandă şi dezinformări.

Agenţia de ştiri Reuters mai precizează că McMaster şi autorităţile ruse nu au răspuns însă la solicitările de a comenta subiectul.

Moscova a negat în mod repetat acuzaţiile formulate de oficiali americani şi occidentali privind presupusele imixtiune ruse în alegerile din alte ţări.

Vezi şi

Pălăria purtată de Harrison Ford în filmul Indiana Jones, vândută la licitaţie cu o sumă colosală

Aproape 400.000 de lire s-a plătit pentru pălăria purtată de Indiana Jones (Harrison Ford) care …