Acasă / Focus / Discursul lui Putin de Anul Nou | „Solidaritatea, prietenia, dragostea faţă de Rusia ne fac mai puternici”

Discursul lui Putin de Anul Nou | „Solidaritatea, prietenia, dragostea faţă de Rusia ne fac mai puternici”

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a mulţumit cetăţenilor ţării pentru încrederea primită în 2017 şi le-a urat să fie martorii unor „schimbări importante” în 2018, în cadrul discursului cu ocazia Anului Nou, relatează site-ul agenţiei Tass, preluat de Mediafax.

„Pentru noi, Anul Nou este o sărbătoare de familie. O sărbătorim aşa cum am făcut-o în copilărie: cu cadouri şi surprize, cu o căldură deosebită, aşteptând schimbări importante. Acestea vor veni, dacă ne vom aminti cu toţii de părinţii noştri, dacă vom avea grijă de ei, dacă vom continua să ne înţelegem copiii, aspiraţiile şi visurile lor, precum şi dacă îi vom susţine pe cei care au nevoie de participarea şi generozitatea noastră. Aş dori să le mulţumesc cordial tuturor celor care au crezut în ei înşişi şi în ţara noastră, pentru munca şi rezultatele lor. Încrederea şi înţelegerea reciprocă să fie cu voi! Solidaritatea, prietenia, dragostea faţă de Rusia ne fac mai puternici pentru fapte bune şi realizări înalte”, a transmis Putin.

Rusia va organiza alegeri prezidenţiale la 18 martie 2018. Vladimir Putin a anunţat că va candida ca independent, având o rată de încredere de aproximativ 80% în sondajele publice.

Vladimir Putin a exercitat două mandate de preşedinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce preşedinte era Dmitri Medvedev. Actualul mandat al preşedintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 şi se va încheia pe 7 mai 2018.

Potrivit Constituţiei Rusiei, orice preşedinte are dreptul la cel mult două mandate consecutive, iar după o pauză de un mandat poate candida din nou. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.

Vezi şi

Întâlnire China-Coreea de Sud. Liderii celor două ţări au discutat despre summitul Kim Jong-Un – Trump

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a salutat rezultatul „pozitiv” al summitului istoric SUA-Coreea de Nord, cu …