BREXIT | Ușa UE e încă deschisă pentru Marea Britanie

Uşa este deschisă, dacă Marea Britanie s-ar răzgândi asupra referendumului din 2016 cu privire la apartenenţa Regatului Unit la Uniunea Europeană, a declarat, duminică, Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, citat de Mediafax.

Declaraţiile comisarului european vin în contextul în care în Marea Britanie au apărut în ultimul timp dezbateri despre posibilitatea organizării unui nou referendum pe tema apartenenţei la Blocul comunitar.

Într-un interviu acordat pentru presa franceză, comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare a afirmat că ”uşa este deschisă”, în cazul în care Marea Britanie se va răzgândi în privinţa deciziei de a părăsi Uniunea Europeană.

”Dacă britanicii vor să se răzgândească, acest lucru ar fi binevenit”, a declarat Moscovici.

Declaraţiile lui comisarului european vin la două săptămâni după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au semnalat că Regatul Unit este binevenit să rămână în UE şi că şi-ar dori ca Londra să se răzgândească în privinţa Brexit.

Ieşirea formală a Marii Britanii din UE ar urma să se concretizeze în luna martie a anului 2019.

Vezi şi

Spioni din dragoste | Un sfert dintre utilizatorii de internet şi-au urmărit online foştii parteneri

Circa un sfert dintre utilizatorii de Internet (21%) şi-au spionat fostul partener printr-un cont online …