Acasă / Sănătate / Alimente în loc de medicamente. Scapi de balonare şi constipaţie
femeie abdomen

Alimente în loc de medicamente. Scapi de balonare şi constipaţie

Unele dintre cele mai întâlnite probleme digestive, mai ales după o perioadă cu excese alimentare, sunt constipația și balonarea. Pentru a elimina aceste probleme deranjante, poți apela la câteva alimente cu efect imediat.

Principalul tău aliat în lupta cu constipația şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale.

Mirodenia este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenţei şi pentru stimularea proceselor digestive. Praful de nucşoară amestecat cu ghimbir şi coriandru este un ajutor eficient pentru indigestie.

Nucşoara adăugată în ceai poate ajuta și la alinarea durerilor de cap cauzate de indigestie. De asemenea, lactatele sunt de ajutor, cel mai indicat fiind chefirul. Este o sursă bogată de bacterii bune pentru sănătatea sistemului digestiv, facilitând digestia.

Conform doctorulzilei.ro, mișcarea are un alt rol important pentru eliminarea fecalelor acumulate și pentru combaterea constipației. Specialiștii recomandă mersul pe jos în pas alert sau 30 de minute de alergare.

sursa

Vezi şi

Top alimente care ţin de foame, dar nici nu îngraşă

Dacă intri la regim şi nu prea ştii ce să mănânci ca să te simţi …