Acasă / Securitate & Intelligence / 20 de atacuri teroriste, dejucate în 2017 în Franţa

20 de atacuri teroriste, dejucate în 2017 în Franţa

Gerard Collomb, ministrul de Interne al Franţei, a declarat, luni, că în anul 2017 forţele de securitate au dejucat 20 de atacuri teroriste care urmau să aibă loc pe teritoriul Franţei, relatează site-ul agenţiei Anadolu, citat de Mediafax.

”20 de atacuri au fost dejucate în Franţa în 2017. Trebuie să rămânem vigilenţi. Astăzi, nu există nicuni teritoriu ferit de riscuri”, a declarat Collomb pentru cotidianul Le Progres.

În luna noiembrie, Guvernul francez anunţase că numărul atacurilor teroriste dejucate era de 13 până la acea dată, însă operaţiunile forţelor de securitate au fost intensificate în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel că numărul atacurilor dejucate a crescut cu aproximativ o treime, a precizat ministrul francez de Interne.

Nivelul de alertă teroristă din Franţa rămâne în continuare ridicat, în contextul în care în hexagon au avut loc repetate atacuri teroriste pe parcursul ultimilor ani. În plus, starea de urgenţă, instituită după atacul terorist din 2015 din Paris, s-a încheiat la 1 noiembrie 2017.

Vezi şi

ANALIZĂ AFP | Cine sunt potenţialii succesori ai premierului Theresei May

Soarta premierului britanic Theresa May atârnă de un fir de păr după votul de neîncredere …