Acasă / Securitate & Intelligence / SUA, nouă strategie menită să consolideze influenţa „Unchiului Sam” la nivel global

SUA, nouă strategie menită să consolideze influenţa „Unchiului Sam” la nivel global

Herbert R. McMaster, consilierul pe probleme de Securitate Naţională al preşedintelui american Donald Trump, a afirmat că preşedintele SUA va face publică o nouă strategie care are scopul să consolideze influenţa SUA la nivel global, relatează Fox News şi CNN, preluate de Mediafax.

În cadrul unui discurs susţinut la cea de-a cincea ediţie a Forului Reagan pentru Securitate, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump a afirmat că era ”răbdării strategice” s-a încheiat, adăugând că preşedintele SUA nu are în plan să ia măsuri privind securitatea naţională care au la bază ideologii rigide, ci plecând de la esenţa intereselor naţionale americane.

”În curând, preşedintele Statelor Unite va dezvălui detaliile noii sale strategii. Vă pot spune că aceasta se va concentra pe protejarea teritoriului nostru, pe creşterea prosperităţii americane şi pe creşterea influenţei Statelor Unite la nivel global”, a precizat McMaster.

În ceea ce priveşte ameninţările venite dinspre Coreea de Nord, McMaster a susţinut că acestea cresc în fiecare zi.

”Cred că ameninţările cresc cu fiecare zi, ceea ce înseamnă că suntem într-o cursă contracronometru pentru a rezolva această problemă. Ori de câte ori lansează o rachetă sau efectuează un test nuclear, Phenianul îşi îmbunătăţeşte capabilităţile. Şi nu contează dacă testul este un succes sau un eşec, pentru că trebuie să înţelegem că de-a lungul anilor Coreea de Nord a învăţat din greşeli, şi-a îmbunătăţit capabilităţile şi, din acest motiv, a crescut ameninţarea la adresa noastră. Există modalităţi de a soluţiona această problemă fără să se ajungă la conflict armat. Cerem Chinei nu să ne facă nouă sau oricui altcuiva o favoare. Cerem Chinei să acţioneze în conformitate cu propriile interese, aşa cum ar trebui s-o facă, şi credem tot mai mult că este în interesul imediat al Chinei să facă mai mult”, a adăugat McMaster.

Vezi şi

Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Ce se schimbă

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, joi, că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, …