Acasă / Securitate & Intelligence / Scenarii de război | Un bombardier strategic american a survolat Peninsula Coreea
bombardier SUA B1 armata

Scenarii de război | Un bombardier strategic american a survolat Peninsula Coreea

Un bombardier strategic american de tip B-1B a zburat miercuri deasupra Peninsulei Coreea, în cursul unui amplu exerciţiu aerian comun la care participă unităţi din SUA şi Coreea de Sud şi care a fost condamnat de regimul de la Phenian, potrivit agenţiei de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

Bombardierul a decolat de la o bază aeriană din Guam şi a survolat Peninsula Coreea, au anunţat autorităţile militare de la Seul.

Exerciţiul, ce poartă denumirea de Vigilant ACE, a început luni şi se va încheia vineri. La acesta vor participa peste 230 de aeronave militare, printre care şi şase avioane de luptă F-22 Raptor. Această desfăşurare de forţe vine la o săptămână după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală şi a anunţat că şi-a ”completat” forţa nucleară.

Potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud, la exerciţiu participă peste 230 de avioane de luptă, inclusiv şase aeronave F-22 Raptors şi saşe aeronave F-35, dar şi peste 12.000 de militari.

Exerciţiul se va desfăşura sub mai multe scenarii de război şi va cuprinde inclusiv o simulare a unui atac asupra bazelor nucleare nord-coreene.

Vezi şi

Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Ce se schimbă

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, joi, că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, …