Sigmar Gabriel | foto Jens Büttner/dpa

„Relaţiile dintre Statele Unite şi Europa nu vor mai fi aceleaşi”

Sigmar Gabriel, ministrul de Externe al Germaniei, a declarat, luni, că relaţiile dintre Europa şi Statele Unite nu vor mai fi aceleaşi, adăugând că Berlinul trebuie să devină mai puţin dependent faţă de SUA, relatează Deutsche Welle.

În cadrul unui discurs susţinut la o forum pe teme de politică externă, Sigmar Gabriel a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să înveţe să-şi apere mai bine interesele şi să tragă concluziile necesare după relativa retragere a SUA de pe arena internaţională, sub conducerea preşedintelui Donald Trump.

”Statele Unite nu mai văd lumea ca o comunitate globală, ci ca o arenă de luptă în care fiecare trebuie să-şi caute propriul avantaj”, a declarat ministrul german de Externe, adăugând că Berlinul ar trebui să nu mai urmeze pur şi simplu liniile Washingtonului în materie de politică externă.

În plus, vicecancelarul german a precizat că îşi doreşte ca UE să devină un actor mai important, mai ales în contextul unilateralismului SUA, despre care Gabriel susţine că va rămâne o tendinţă centrală şi după ce Trump nu va mai fi preşedintele SUA.

”Relaţia dintre Statele Unite şi Europa nu va mai fi cea care a fost mult timp, inclusiv după Trump. Dominaţia mondială a Statelor Unite aparţine treptat istoriei”, a mai spus Gabriel.

Vezi şi

BREAKING NEWS: Explozie la New York. UPDATE: Suspect reţinut – VIDEO

UPDATE – Cel puţin o persoană a fost rănită după explozia produsă luni într-o staţie de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *