Acasă / Focus / Promisiunea lui Kim Jong-Un: Să facă din Coreea de Nord cea mai mare putere nucleară din lume
Kim-Jong-Un

Promisiunea lui Kim Jong-Un: Să facă din Coreea de Nord cea mai mare putere nucleară din lume

Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, a declarat, marţi, că recentul test balistic al ţării sale reprezintă „o victorie istorică” şi a promis să facă din Coreea de Nord cea mai mare putere nucleară şi militară din lume, a relatat agenţia KCNA, citată de site-ul agenţiei Yonhap.

Declaraţiile liderului de la Phenian au fost făcute în cadrul unei conferinţe pe tema apărării naţionale ce a avut loc la Phenian, informează Mediafax.

„Kim Jong-Un a declarat solemn că dezvoltarea armamentului strategic, inclusiv a bombei cu hidrogen, ce completează forţa nucleară a Coreei de Nord reprezintă o victorie istorică pentru partidul nostru şi pentru popor”, scrie KCNA.

Liderul nord-coreean a precizat că ţara sa va deveni „cea mai mare putere nucleară şi militară din lume”.

„Industria din domeniul apărării va continua să se dezvolte şi noi vom câştiga în faţa imperialiştilor americani”, a adăugat Kim Jong-Un.

Kim Jong-Un a decorat şi lăudat personal oamenii de ştiinţă şi oficialii care au contribuit la dezvoltarea celei mai avansate rachete balistice intercontinentale a nord-coreenilor, Hwasong-15.

„Liderul nord-coreean a acordat personal medalii celor din domeniul ştiinţelor apărării care au executat cu cea mai mare credinţă şi în mod perfect planul partidului de a construi o forţă nucleară strategică, au testat cu succes racheta balistică intercontinentală Hwasong-15 şi astfel au demonstrat din nou demnitatea şi măreţia statului nostru puternic peste tot în lume”, a relatat agenţia naţională de ştiri KCNA, citată de Reuters.

Fără a numi persoanele decorate, presa nord-coreeană a transmis că liderul de la Phenian a oferit mai multe medalii, inclusiv Ordinul Kim Il-Sung şi Ordinul Kim Jong-Il, cele mai înalte distincţii din Coreea de Nord.

Pe lângă medalii, oamenii de ştiinţă şi oficialii nord-coreeni au primit ceasuri gravate cu numele lui Kim Il-Sung şi Kim Jong-Il, bunicul, respectiv tatăl liderului nord-coreean.

Kim Jong-Un a declarat că oamenii de ştiinţă şi lucrătorii vor continua să producă „mai multe arme şi echipamente de ultimă generaţie”, pentru a „consolida forţa nucleară în calitate şi cantitate”.

La 29 noiembrie, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

Vezi şi

ANALIZĂ AFP | Cine sunt potenţialii succesori ai premierului Theresei May

Soarta premierului britanic Theresa May atârnă de un fir de păr după votul de neîncredere …