Martin Schulz: Germania trebuie să-și schimbe politica față de Europa

Martin Schulz, liderul Partidului Social Democrat (SPD) a declarat vineri, într-un interviu acordat revistei Der Spiegel, că Germania trebuie să-și schimbe politica față de Europa, în condițiile în care o sursă din partid a declarat că social-democrații vor purta negocieri cu conservatorii cancelarului Angela Merkel pentru a pune capăt crizei politice, informează Reuters, citat de Agerpres.

„A-i oferi (președintelui francez) Emmanuel Macron un răspuns pozitiv va fi un element cheie în orice negociere cu SPD”, a spus Schulz, care a adăugat că ar trebui elaborată o politică fiscală europeană comună și înființat postul de ministru de finanțe al UE.

Potrivit unor oficialități din SPD, la o conferință a partidului care urmează să aibă loc săptămâna viitoare, liderii formațiunii ar urma să-și dea acordul pentru începerea negocierilor în vederea formării unei noi coaliții cu conservatorii lui Merkel, a relatat DPA.

Vezi și

Partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională, acuzat de legături cu Kremlinul. Cum au reacționat oamenii lui Marine Le Pen

Acuzat într-o anchetă a cotidianului Washington Post de legături persistente cu Kremlinul în vederea slăbirii …