Acasă / Cultură & Media / FOTO + VIDEO | Manuscris misterios descoperit într-o statuie a lui Iisus. Ce scrie în documentul de acum câteva secole

FOTO + VIDEO | Manuscris misterios descoperit într-o statuie a lui Iisus. Ce scrie în documentul de acum câteva secole

Într-o statuie care îl înfăţişează pe Iisus Hristos în timpul crucificării din catedrala Sf. Agueda, situată din nordul Spaniei, istoricii au descoperit ceea ce pare a fi o capsulă a timpului amplasată într-un loc neconvenţional, scrie Mediafax.

National Geographic notează că statuia din secolul al XVIII-lea începea să prezinte crăpături şi din acest motiv s-a decis restaurarea sa. În posteriorul statuii a fost găsit un manuscris.

foto The Sun

Gemma Ramirez, unul dintre specialişti, susţine că din momentul în care au amplasat statuia pe masa de lucru au simţit că se află ceva în interiorul ei. Atunci când au deschis o parte din statuie specialiştii au descoperit un document care conţinea detalii despre viaţa în Spania secolului XVIII.

Documentul era datat cu anul 1777 de către Jeaquin Minguez, capelan din cadrul catedralei Burgo de Osma, şi prezintă detalii despre regiune, economie şi activităţile culturale.

Capelanul notează că statuia a fost construită de Manuel Bal, cel care a creat şi alte statui pentru bisericile din zonă. Apoi descrie recoltarea diferitelor grâne şi producerea vinului.

De asemenea, Minguez prezintă detalii despre bolile precum febra tifoidă şi adaugă faptul că mingile şi cărţile erau utilizate pentru divertisment. El scria că regele Carlos al-II-lea se afla în acea perioadă pe tronul din Madrid. Scrisoarea conţine şi detalii despre inchiziţia spaniolă, care a avut loc între 1478 şi 1834. Detaliile şi modul în care Minguez a redactat scrisoarea par să semene cu încercarea de realizare a unei capsule a timpului, pentru viitoarele generaţii.

Vezi şi

ANALIZĂ AFP | Cine sunt potenţialii succesori ai premierului Theresei May

Soarta premierului britanic Theresa May atârnă de un fir de păr după votul de neîncredere …