Robert Mueller
Robert Mueller | Photo By Tom Williams/CQ Roll Call

Donald Trump a anunţat că nu intenţionează să-l demită pe procurorul special Robert Mueller

Preşedintele american Donald Trump a declarat că nu intenţionează să-l demită pe Robert Mueller, procurorul special care coordonează investigaţiile privind ingerinţele Rusiei în campania electorală din 2016 şi presupuse contacte între apropiaţi ai liderului de la Casa Albă şi oficiali ruşi.

Întrebat dacă ia în considerare opţiunea iniţierii procesului de demitere a lui Mueller, preşedintele Trump a răspuns: „Nu, nu iau”, informează site-ul cotidianului Chicago Tribune, citat de Mediafax.

Preşedintele a negat din nou acuzaţiile privind presupuse contacte între apropiaţi ai săi şi oficiali ruşi.

„Pentru că, aşa cum am spus, nu există nici o coluziune. Nu există nici o coluziune”, a declarat Trump.

Mai mulţi congresmenii democraţi şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu zvonurile privind o posibilă demitere a lui Mueller, avertizând că o acţiune în acest sens ar putea isca o criză constituţională majoră.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Moscova neagă aceste acuzaţii.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …