Acasă / Sănătate / Ce spune Medicul Pierre Dukan despre celebra dietă pe care inventat-o

Ce spune Medicul Pierre Dukan despre celebra dietă pe care inventat-o

Este una din cele mai eficiente diete, dar totodată și una din cele mai controversate. Dr. Pierre Dukan a explicat pe site-ul lui miturile despre această dietă.

Este prea restrictivă?

„Când ții dieta Dukan, poți să mănânci oricât de mult vrei. Nu trebuie să-ți cântăreșți niciodată porțiile. Nu trebuie să numeri caloriile. Ai o listă de 100 de alimente din care poți alege, iar porțiile ți le faci chiar tu”, explică Dr. Dukan.

Este nesănătoasă?

Dietă Dukan pare o dietă neechilibrată, însă Dr. Pierre DUkan susține că promovează cea mai sănătoasă alimentație: mâncăruri neprocesate, integrale, multă apă, puține dulciuri procesate și puține grăsimi. Ce este de apreciat la această dietă este că încurajează gătitul – pe site-ul oficial al acestei diete, există multe rețete și o comunitate foarte mare de femei care fac schimb de idei și de rețete.

Cauzează respirație urat mirositoare?

Da, este foarte adevărat. Dar halenă este un semn că pierzi rapid din greutate. Dietă Dukan este bogată în proteine, ceea ce poate duce la o acumulare de cetone în sânge, care îți conferă senzația de sățietate, dar provoacă respirație urat mirositoare. Consumul de tărâțe de ovăz ajută la eliminarea acestei probleme, la fel și un consum mare de apă (6 pahare pe zi).

Cauzează constipație?

Și asta e adevărat. Tocmai de aceea, Dr. Pierre Dukan te sfătuiește să bei multă apă și să consumi tărâțe de ovăz – ambele sunt menite să-ți ajute digestia.

sursa

Vezi şi

Top alimente care ţin de foame, dar nici nu îngraşă

Dacă intri la regim şi nu prea ştii ce să mănânci ca să te simţi …