Acasă / Politică & Diplomaţie / Beata Szydlo şi-a depus demisia din funcţia de premier al Poloniei
beata_szydlo

Beata Szydlo şi-a depus demisia din funcţia de premier al Poloniei

Beata Szydlo şi-a depus, joi, demisia din funcţia de prim-ministru al Poloniei, urmând să fie înlocuită de către Mateusz Morawiecki, actual vicepremier şi ministru de Finanţe, a anunţat Partidul Lege şi Justiţie (PiS), informează site-ul agenţiei de presă Reuters, citat de Mediafax.

Potrivit anunţului PiS, partidul aflat la putere în Polonia, Morawiecki urmează să o înlocuiască pe Beata Szydlo, care a demisionat din fruntea Executivului. Purtătorul de cuvânt al PiS, Beata Mazurek, a declarat că această schimbare este oportună pentru a face faţă provocărilor din politica internă şi externă.

”Beata Szydlo şi-a prezentat demisia în faţa comitetului politic al PiS. Aceasta a fost acceptată. Partidul l-a nominalizat pe vicepremierul Mateusz Morawiecki pentru a ocupa funcţia de premier”, a declarat Mazurek, adăugând că Szydlo va ocupa în continuare o funcţie în cadrul Guvernului.

”Ultimii doi ani au fost excelenţi pentru mine, iar faptul că am fost în slujba Poloniei şi a polonezilor a fost o onoare pentru mine”, a scris pe Twitter Beata Szydlo.

Presa din Polonia relatează că în luna ianuarie ar urma să aibă loc o remaniere guvernamentală, iar Beata Szydlo ar urma să devină vicepremier.

Viitorul premier, Mateusz Morawiecki, este un fost bancher şi se bucură de sprijinul liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski.

Această decizie a fost luată în contextul în care în anii următori urmează să aibă loc mai multe rânduri de alegeri în Polonia. În 2018 vor avea loc alegeri locale, în 2019 vor fi organizate alegeri parlamentare, iar în 2020 vor avea loc alegeri prezidenţiale.

Vezi şi

Pălăria purtată de Harrison Ford în filmul Indiana Jones, vândută la licitaţie cu o sumă colosală

Aproape 400.000 de lire s-a plătit pentru pălăria purtată de Indiana Jones (Harrison Ford) care …