Acasă / Focus / ATAC LA MELBOURNE | 16 răniţi, după ce un individ a intrat cu un autovehicul într-un grup de oameni VIDEO

ATAC LA MELBOURNE | 16 răniţi, după ce un individ a intrat cu un autovehicul într-un grup de oameni VIDEO

Poliţia din Australia a arestat, joi, un individ care a intrat cu un autovehicul în oamenii de pe o arteră aglomerată din Melbourne, rănind cel puţin 19 persoane, a relatat presa locală, citată de BBC News, potrivit Mediafax.

”Maşina a intrat în mai mulţi pietoni aflaţi pe strada Flinders, o arteră aglomerată din centrul oraşului”, a anunţat Poliţia din Melbourne.

”Poliţia a instituit un perimetru de securitate în zonă. Şoferul vehiculului şi un alt individ au fost arestaţi şi se află în custodia Poliţiei”, se arată într-un comunicat al forţelor de ordine din Melbourne.

Autorităţile Australiene nu au precizat dacă este vorba despre un incident de natură teroristă.

Potrivit presei din Australia, 19 persoane au fost rănite în urma inceidentului. Serviciul de Ambulanţă a confirmat că 13 persoane au fost transportate la spital, iar un copil a ajuns la spital cu răni serioase la nivelul capului. Alţi câţiva oameni au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

Incidentul este similar cu cel petrecut în luna ianuarie, când o maşină a intrat într-un grup de pietoni din Melbourne, ucigând şase persoane şi rănind alţi 30 de oameni.

Reprezentanţii Poliţiei australiene au anunţat că accidentul din Melbourne a fost comis în mod deliberat, însă au precizat că este prematur să creadă că incidentul este de natură teroristă, relatează BBC News Online.

Zona în care a avut loc accidentul în urma căruia 19 oameni au fost răniţi era plină de oameni care făceau cumpărături de Crăciun.

În ceea ce priveşte numărul exact al răniţilor, Poliţia a spus că la acest moment nu este cunoscut, însă presa australiană susţine că cel puţin 19 persoane au fost rănite.

”Un număr de persoane au primit îngrijiri la faţa locului pentru o parte din răni şi au fost transportate la spital”, a anunţat Poliţia locală.

Vezi şi

ANALIZĂ AFP | Cine sunt potenţialii succesori ai premierului Theresei May

Soarta premierului britanic Theresa May atârnă de un fir de păr după votul de neîncredere …