Acasă / Politică & Diplomaţie / Sfârşit de criză politică? Social-democraţii germani ar putea intra, totuşi, la guvernare

Sfârşit de criză politică? Social-democraţii germani ar putea intra, totuşi, la guvernare

Hubertus Heil, secretarul general al Partidului Social Democrat din Germania (SPD), a declarat, vineri, că formaţiunea sa a renunţat la opoziţia faţă de ideea intrării la guvernare alături de creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel, relatează Reuters şi Politico.eu, citate de Mediafax.

După o întâlnire a social democraţilor germani ce a durat opt ore, secretarul general al SPD a precizat că partidul său este deschis la discuţii din dorinţa de a scoate ţara din actuala criză politică.

”SPD este nu va spune nu discuţiilor”, a declarat Heil, după şedinţa social-democraţilor germani condusă de Martin Schulz.

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (centru-stânga) a avut joi o întrevedere de peste o oră cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care se opune alegerilor anticipate. Până acum, Martin Schulz a refuzat categoric orice idee de a prelungi coaliţia actuală dintre partidul său şi CDU.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Luni, Partidul Social-Democrat reiterase refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide. Însă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

Vezi şi

Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Ce se schimbă

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, joi, că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, …