Acasă / Securitate & Intelligence / Rusia lansează un „scenariu apocaliptic” pentru Peninsula Coreea

Rusia lansează un „scenariu apocaliptic” pentru Peninsula Coreea

Igor Morgulov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a avertizat, luni, că este posibilă dezvoltarea unui scenariu apocaliptic în Peninsula Coreea, însă a adăugat că Moscova speră că toţi actorii implicaţi vor acţiona raţional, relatează site-ul agenţiei Tass.

”Nu putem închide ochii în faţa posibilităţii dezvoltării unui scenariu apocaliptic în Peninsula Coreea. Sper că bunul simţ, raţiunea, pragmatismul şi instinctul de auto-conservare să prevaleze în rândul partenerilor noştri pentru a evita un astfel de scenariu”, a declarat Morgulov.

Tensiunile din Peninsula Coreea rămân la cote ridicate, din moment ce Phenianul continuă să-şi dezvolte programele balistice, iar SUA şi aliaţii regionali efectuează în mod regulat exerciţii militare.

”Am spus Coreei de Nord în repetate rânduri că statutul ei de putere nucleară este inacceptabil. Cred că atât testele nucleare nord-coreene, cât şi exerciţiile militare americane reprezintă factori negativi. Rusia a prezentat un plan pentru reducerea tensiunilor care nu a fost refuzat până în prezent nici de Washington, nici de Phenian”, a precizat diplomatul rus.

Vezi şi

Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Ce se schimbă

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, joi, că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, …