Mohammed bin Salman
Mohammed bin Salman

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: Liderul suprem al Iranului este ”noul Hitler din Orientul Mijlociu”

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, vineri, că Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, este ”noul Hitler din Orientul Mijlociu”, în contextul în care tensiunile dinte Riyad şi Teheran s-au intensificat în ultimele săptămâni, relatează New York Times, citat de Mediafax.

Arabia Saudită şi Iranul se află în tabere diferite în conflictele din Orientul Mijlociu, iar în ultimele săptămâni tensiunile dintre cele două s-au intensificat semnificativ, mai ales după ce o rachetă balistică a fost interceptată la 35 de kilometri de capitala saudită Riyad.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite susţine că expansionismul Iranului sub Ayatollahul Khamenei trebuie confruntat.

”Am învăţat de la Europa că amabilitatea nu funcţionează. Nu vrem ca noul Hitler din Iran să repete în Orientul Mijlociu ce s-a întâmplat în Europa în secolul al-XX-lea”, a declarat bin Salman.

Recent, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a acuzat Teheranul de „agresiune militară directă”, prin înarmarea rebelilor huthii din Yemen cu rachete. Riyadul susţine că aceştia au lansat o rachetă balistică, Burkan H2, ce a fost interceptată, în urmă cu două săptămâni, la o distanţă de 35 de km faţă de capitala Riyad şi 850 de km faţă de frontiera cu Yemen. Oficialii Arabiei Saudite au învinovăţit rebelii huthi şi implicit statul iranian, însă Teheranul a respins acuzaţiile.

Vezi şi

Creşterea bitcoin a creat câţiva multimilionari. Cine sunte ei?

Pe 1 ianuarie 2017 valoarea unui bitcoin era de aproape 1.000 de dolari (997 de …