Nota de plată a Marii Britanii pentru Brexit: 60-100 miliarde de euro

Marea Britanie şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord de principiu pe tema obligaţiilor financiare pe care Londra le are de achitat în contextul Brexit, afirmă surse politice britanice şi europene, citate de Mediafax.

Marea Britanie are de achitat obligaţii financiare aferente apartenenţei la Uniunea Europeană. Potrivit diverselor estimări, suma este cuprinsă între 60 şi 100 de miliarde de euro.

Surse politice britanice şi comunitare au declarat pentru cotidianul The Telegraph că negociatorii celor două părţi au ajuns la un acord de principiu în urmă cu câteva zile. Un anunţ oficial va fi făcut săptămâna viitoare de premierul Marii Britanii, Theresa May, care va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit unor surse diplomatice citate de cotidianul The Telegraph şi de Financial Times, Marea Britanie va asuma obligaţii financiare de 100 de miliarde de euro, dar, în funcţie de metodologia de calcul, aplicată activităţilor desfăşurate de-a lungul a zeci de ani, Londra va plăti între 45 şi 55 de miliarde de euro.

Vezi şi

BREAKING NEWS | Vladimir Putin a ordonat retragerea militarilor ruşi din Siria

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a efectuat luni o vizită neanunțată la baza aeriană rusă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *