Acasă / Politică & Diplomaţie / Liderul SPD, presat să reia negocierile cu Angela Merkel pentru a pune capăt crizei politice din Germania
Angela Merkel şi Martin Schulz / foto sputniknews.com

Liderul SPD, presat să reia negocierile cu Angela Merkel pentru a pune capăt crizei politice din Germania

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, se va întâlni joi cu preşedintele ţării, Frank-Walter Steinmeier, fiind presat să pună capăt crizei politice din Germania, declanşată în urma refuzului de a prelungi coaliţia cu partidul cancelarului Angela Merkel, informează Dpa, citat de Mediafax.

SPD a refuzat, luni, continuarea parteneriatului cu partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ca urmare a eşecului acesteia de a forma o nouă coaliţie cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP) şi Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G). În acest context, preşedintele Frank-Walter Steinmeier a pus presiune pe liderii partidelor implicate să continue negocierile.

„SPD este conştient de responsabilitatea în situaţia actuală. Sunt sigur că vom găsi o soluţie potrivită pentru ţara noastră în următoarele zile şi săptămâni”, a declarat Martin Schulz pentru reporteri, înainte de întâlnirea cu Steinmeier.

Martin Schulz a fost presat de mai mulţi oficiali ai SPD pentru a renunţa la refuzul de a continua negocierile cu Angela Merkel, sugerând că tolerarea unui Guvern minoritar condus de CDU ar pune capăt situaţiei tensionate.

Vezi şi

Meghan Markle, prima apariţie oficială ca ducesă de Sussex | FOTO + VIDEO

Ducele şi ducesa de Sussex au participat marţi la primul eveniment oficial în calitate de …