Acasă / Politică & Diplomaţie / Liderul SPD, presat să reia negocierile cu Angela Merkel pentru a pune capăt crizei politice din Germania
Angela Merkel şi Martin Schulz / foto sputniknews.com

Liderul SPD, presat să reia negocierile cu Angela Merkel pentru a pune capăt crizei politice din Germania

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, se va întâlni joi cu preşedintele ţării, Frank-Walter Steinmeier, fiind presat să pună capăt crizei politice din Germania, declanşată în urma refuzului de a prelungi coaliţia cu partidul cancelarului Angela Merkel, informează Dpa, citat de Mediafax.

SPD a refuzat, luni, continuarea parteneriatului cu partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ca urmare a eşecului acesteia de a forma o nouă coaliţie cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP) şi Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G). În acest context, preşedintele Frank-Walter Steinmeier a pus presiune pe liderii partidelor implicate să continue negocierile.

„SPD este conştient de responsabilitatea în situaţia actuală. Sunt sigur că vom găsi o soluţie potrivită pentru ţara noastră în următoarele zile şi săptămâni”, a declarat Martin Schulz pentru reporteri, înainte de întâlnirea cu Steinmeier.

Martin Schulz a fost presat de mai mulţi oficiali ai SPD pentru a renunţa la refuzul de a continua negocierile cu Angela Merkel, sugerând că tolerarea unui Guvern minoritar condus de CDU ar pune capăt situaţiei tensionate.

Vezi şi

Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Ce se schimbă

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, joi, că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, …