Avertismentul unuia dintre cei mai renumiti bucătari: „Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi”

Recunoscut pentru lupta pe care o duce pentru alimentaţia sănătoasă, chef Alain Alexanian, care timp de 21 de ani a deţinut la Lyon un restaurant recompensat cu o stea Michelin, avertizează că „supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi”, relatează Mediafax.

Sfaturile lui sunt simple, dar, în vremurile în care trăim, greu de pus în aplicare.

„6 ore pe zi minimum staţi la calculator, ar fi bine să vă găsiţi măcar o oră timp să mergeţi în zone rurale de unde să cumpăraţi fructe şi legume, să admiraţi culorile. O dată pe săptămână. Gătiţi în cel mai simplu mod posibil. Luaţi un cartof crescut la ţară, curăţaţi-l, spălaţi-l şi puneţi-l la cuptor cu un pic de apă cu sare. Puteţi pune şi un pic de unt. Puteţi folosi orice legumă. Aceasta ar trebui să fie masa dvs măcar o dată pe zi şi viaţa dvs se va schimba. Dacă consumaţi şi un fruct pe zi, atunci sunteţi pe drumul cel bun. Folosiţi supermarketurile doar pentru detergenţi, ulei, sare. Fructele şi legumele luaţi-le de la ţărani”, a spus chef Alain Alexanian într-un interviu acordat pentru Gustarte.ro

Pentru a putea face acest lucru, cheful francez crede că este necesar ca educaţia copiilor să înceapă de la cele mai mici vârste şi, înainte de a investi în cursuri care stimulează inteligenţa, părinţii trebuie să le explice copiilor ce trebuie să mănânce:

„Copiii ar trebui să ştie că noi avem două centre de comandă şi unul dintre ele este stomacul. Cu toate acestea nu se face niciun fel de educaţie cu privire la modul în care funcţionează acesta. Dacă le spui tinerilor despre digestie, despre intestine habar n-au despre ce le vorbeşti. Părinţii acordă o foarte mare importanţă centrului de comandă principal, creierul, şi investesc într-o educaţie culturală.”

Lipsa educaţiei ne face să mâncăm numai prostii, ceea ce ne transformă stomacul într-o pubelă, iar noi nu mai dăm importanţă pentru că la exterior nu se vede ce avem înăuntru. Ne preocupăm de inteligenţă pentru că suntem conştienţi că avem nevoie de ea, dar sănătatea o lăsăm la urmă.

”Industrializarea masivă ne face să trişăm, iar pe ţărani îi vedem doar ca pe nişte surse de supravieţuire. În ziua de azi ni se pare normal să ne îmbolnăvim, să mergem la spital şi să murim acolo. Nu este normal să mâncăm numai din surse industriale. Da, trăim în oraşe, dar noi avem nevoie tot de natură şi de alimentele produse de aceasta, la ţară”, spune chef Alexanian.

Vezi şi

ceai

Dieta de iarnă. Băuturile calde, esenţiale pentru sezonul rece

Dieta de iarnă impune adaptarea stilului alimentar la condiţiile specifice perioadei reci din an. Este …