foto La Vanguardia

ALEGERI ÎN CATALONIA | Sondaj: Separatiştii nu vor obţine majoritatea

Partidele separatiste din Catalonia nu vor mai obţine majoritiatea în viitorul Parlament regional după alegerile din 21 decembrie, arată datele unui sondaj publicat duminică, iar scorul formaţiunilor care susţin unitatea Spaniei se află pe un trend ascendent, relatează site-ul agenţiei Reuters, preluat de Mediafax.

Potrivit sondajului realizat de către institutul spaniol Metroscopia, partidele care susţin independenţa regiunii ar urma să obţină 46% din voturile catalanilor, insuficient pentru a-şi asigura majoritatea mandatelor.

De cealaltă parte, formaţiunile care susţin unitatea Spaniei sunt creditate tot de 46% dintre catalani, cu 6% în plus faţă de rezultatul obţinut la precedentele alegeri regionale.

Astfel, partidele pro-independenţă ar urma să câştige 67 de mandate, cu unul mai puţin faţă de numărul necesar pentru a avea majoritatea în Parlamentul regional catalan.

Cu toate acestea, 23% dintre catalani s-au declarat indecişi pe cine să susţină la alegerile din 21 decembrie.

Sâmbătă, fostul lider catalan Carles Puigdemont a declarat că aceste alegeri sunt cele mai importante din întreaga istorie a Cataloniei. Potrivit sondajului citat, rata de participare la alegerile regionale va fi de aproximativ 80%.

Vezi şi

Creşterea bitcoin a creat câţiva multimilionari. Cine sunte ei?

Pe 1 ianuarie 2017 valoarea unui bitcoin era de aproape 1.000 de dolari (997 de …