VIDEO | Miting pentru unitatea Spaniei. Unioni;tii au ocupat piaţa Puerta del Sol din Madrid

Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă în piaţa Puerta del Sol din Madrid, în cadrul unei demonstraţii paşnice pro-unităţii regiunii catalane cu Spania, informează The Telegraph, citat de Mediafax.

Cei care au participat la miting au avut panglici legate în zona gurii pe care şi le-au îndepărtat la cinci minute după miezul nopţii pentru a mima ”un strigăt silenţios” de protest unificat.

În Barcelona s-au organizat alte demonstraţii în care oamenii solicitau iniţierea unui dialog politic.

Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum proindependenţă considerat neconstituţional de către Madrid şi UE.

Acţiunile poliţiei, care potrivit autorităţilor catalane au cauzat rănirea a 900 de persoane, au fost condamnate de organizaţiile pentru drepturile omului, fiind catalogate drept un exemplu de folosire excesivă a forţei împotriva populaţiei civile.

Autorităţile catalane au anunţat că Parlamentul catalan se va reuni luni, deşi Curtea Constituţională de la Madrid a suspendat, într-o măsură preventivă, reuniunea Legislativului regiunii Catalonia care ar urma să valideze rezultatul controversatului referendum proindependenţă.

Vezi și

Ucraina nu a lansat un atac cu drone asupra Transnistriei, anunță Chișinăul: „E o tentativă de a provoca frică şi panică” – VIDEO

Autorităţile de la Chişinău neagă informaţia că asupra Tiraspolului ar fi fost lansat duminică un …