Acasă / Politică & Diplomaţie / Trump, lăudat de oficial ai Casei Albe: ”A făcut mai multe în opt luni decât a făcut Obama în opt ani”

Trump, lăudat de oficial ai Casei Albe: ”A făcut mai multe în opt luni decât a făcut Obama în opt ani”

Sarah Huckabee Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, a afirmat, marţi, că este ”incontestabil” faptul că preşedintele american Donald Trump a făcut mai multe pentru a învinge reţeaua teroristă Stat Islamic (SI), în comparaţie cu fostul preşedinte Barack Obama, relatează The Hill, citat de Mediafax.

Mesajele secretarului de presă al Casei Albe au fost transmise prin intermediul Twitter. În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump i-a acuzat pe Barack Obama şi pe Hillary Clinton pentru ascensiunea organizaţiei teroriste SI.

”Este indiscutabil că preşedintele Donald Trump a făcut mai multe în opt luni pentru a izola Coreea de Nord şi pentru a învinge SI decât a făcut Obama în opt ani”, a scris Sanders pe Twitter.

Sanders a postat şi un comunicat al vicepreşedintelui Mike Pence, care laudă performaţele internaţionale dobândite de Donald Trump.

”În timp ce criticii se angajează într-o retorică fără conţinut şi lansează atacuri nefondate, sub conducerea actualului preşedinte, militanţii SI au fost puşi pe fugă. Coreea de Nord este mai izolată ca niciodată, iar aliaţii din NATO fac mai mult pentru a-şi aduce contribuţia echitabilă la securitatea colectivă”, precizează vicepreşedintele SUA.

Mesajele secretarului de presă al Casei Albe vin la câteva zile după ce The New York Times relata că peste 1.000 de militanţi ai SI s-au predat în Irak doar în ultima săptămână.

Vezi şi

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost arestat din nou

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost arestat din nou luni în Rusia, fiind acuzat …