Acasă / Securitate & Intelligence / Rusia a testat armament cibernetic pe militari NATO | Au fost vizate telefoanele mobile
x-default

Rusia a testat armament cibernetic pe militari NATO | Au fost vizate telefoanele mobile

Rusia a testat armament cibernetic, încercând să acceseze telefoanele unor militari NATO şi perturbând reţelele de telefonie mobilă din Letonia şi Suedia, afirmă surse citate de publicaţiile The Wall Street Journal şi Le Figaro, citate de Mediafax.

Perturbările care au afectat în septembrie reţelele de telefonie mobilă din Letonia probabil au fost provocate de Rusia, care a testat armament cibernetic înaintea manevrelor militare din Belarus, afirmă oficiali regionali şi din cadrul NATO. Moscova este suspectată că a întrerupt timp de şapte ore reţeaua de telefonie mobilă din vestul Letoniei, pe 30 august.

Conform surselor citate, centrul de coordonare a atacului cibernetic care ar fi vizat şi Suedia a fost în enclava Kaliningrad.

În plus, serviciile secrete ruse sunt suspectate că au lansat o campanie cibernetică prin care accesează telefoanele „smartphone” ale militarilor NATO, cu scopul obţinerii informaţiilor operaţionale şi intimidării.

Ambasadorul Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison, a exprimat îngrijorare în legătură cu presupusele atacuri cibernetice lansate de Rusia, relatează site-ul Politico.eu.

„Cred că aceasta este o sursă de îngrijorare. Informaţiile abia au fost dezvăluite, cred că vor fi un subiect de discuţii; eu şi aliaţii vom analiza imediat situaţia pentru a încerca să aflăm ce s-a întâmplat”, a declarat Kay Bailey Hutchison.

Vezi şi

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost arestat din nou

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost arestat din nou luni în Rusia, fiind acuzat …