Acasă / Economie / Moment istoric pentru transportul aerian din România: Traficul de pasageri va depăşi în premieră populaţia ţării
foto airportcluj.ro

Moment istoric pentru transportul aerian din România: Traficul de pasageri va depăşi în premieră populaţia ţării

În 2017, traficul de pasageri de pe aeroporturile din România va trece de 21 de milioane, depășind pentru prima dată populația țării, un eveniment istoric pentru aviația civilă din România.

Anunţul a fost făcut de directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, la Craiova, unde a avut loc Conferința și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR).

Având în vedere că traficul de pasageri a înregistrat pe primul semestru din 2017 o creștere spectaculoasă de 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, principalele teme de discuții au fost legate de dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, gestionarea traficului de pasageri, securitatea și siguranța în domeniul aviației civile.

Conferința de la Craiova a fost deschisă de David Ciceo, președintele AAR, care a subliniat importanța aeroporturilor în dezvoltarea economică regională. Discuțiile au fost grupate în jurul a cinci sesiuni de prezentări: “Dezvoltarea aeroporturilor 2018-2020”, “Securitatea și siguranța aeroporturilor în contextul internațional”, “Venituri și servicii pentru aeroporturi”, “Tehnologii moderne pentru industria aeroportuară” și “Companiile aeriene în următorul deceniu”.

Cea de-a 25-a Conferință și Adunare Generală a AAR, cel mai important eveniment din industria aeronautică din România, a avut loc în perioada 2-4 octombrie 2017, la Craiova.

Evenimentul a reunit peste 150 de invitați, profesioniști din domeniul aviației civile din România, printre care secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș-Virgil Titea, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, directorul Direcției Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor, Mihail-Victor lonescu, directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române, Armand Petrescu, reprezentanți ai ROMATSA, ai Serviciului Român de Informații, ai Poliției de Frontieră, ai Poliției Transporturi, precum și partenerii tradiționali ai aeroporturilor.

Vezi şi

CLUJ: ”Șmecheraș” pus în spatele gratiilor, după ce a bătut două persoane într-un bar

Polițiștii clujeni au depistat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr acuzat de comiterea …