Hillary Clinton acuză Wikileaks. „Este o filială a serviciilor de informaţii ruse”

Hillary Clinton, fost secretar de Stat al SUA, a reiterat în cadrul unui interviu faptul că fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a conspirat cu Guvernul rus înaintea alegerilor americane din 2016, informează The Guardian, citat de Mediafax.

Clinton a susţinut că Assange a cooperat cu preşedintele Vladmir Putin pentru a submina alegerile americane şi a afecta campania sa prezidenţială.

”Din păcate Wikileaks este acum o filială a serviciilor de informaţii ruse”, a declarat Hillary Clinton pentru postul ABC.

Aceasta l-a descris pe Putin ca fiind un ”dictator”, adăugând că emailurile obţinute de Wikileaks ce au fost făcute publice în timpul campaniei pezidenţiale au făcut parte din cadrul unei operaţiuni coordonate împotriva sa de Guvernul rus.

Scandalul emailurilor a izbucnit în martie 2015, când s-a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit doar un server privat în timp ce era secretar de Stat, în locul unui cont guvernamental, situaţie care i-ar fi permis să evite monitorizarea comunicaţiilor oficiale. Retroactiv, Departamentul de Stat a stabilit că mii de emaluri aveau caracter de informații clasificate.

Vezi şi

Spioni din dragoste | Un sfert dintre utilizatorii de internet şi-au urmărit online foştii parteneri

Circa un sfert dintre utilizatorii de Internet (21%) şi-au spionat fostul partener printr-un cont online …