Acasă / Focus / Cine era Stephen Paddock, autorul celui mai sângeros atac armat din istoria SUA

Cine era Stephen Paddock, autorul celui mai sângeros atac armat din istoria SUA

Ultima dată când Eric Paddock a auzit de fratele său a fost când Stephen Paddock i-a trimis un mesaj pentru a afla ce face şi cum se simte mama lor în vârstă de 90 de ani, scrie Mediafax.

Era la mjlocul lunii septembrie, iar uraganul Irma lăsase fără curent electric Orlando, Florida, zona în care trăia mama lor.

Stephen Paddock, care locuia în Nevada, a sunat pentu a afla despre starea mamei sale, pentru a verifica dacă este bine. Mai târziu, i-a trimis un cadru ortopedic, pentru a o ajuta să se deplaseze mai uşor, spune Eric Paddock.

La două săptămâni după acest gest, Stephen Paddock, 64 de ani, avea să producă cel mai sângeros atac din istoria SUA, în timpul unui festival de muzică country, în Las Vegas, scrie CNN. A ucis 59 de oameni şi a rănit 527.

Nimic nu prea se potriveşte cu imaginea descrisă de fratele său şi a celor care l-au cunoscut.

Un jucător de poker, investitor în imobiliare, fără nicio afilire politică sau religioasă, din ceea ce ştiu eu, spune fratele acestuia.

Pentru Eric,Stephen era doar un tip normal. Nu avea copii, în ciuda numeroaselor relaţii pe care le-a avut. Cineva pe care l-ai vedea stând seara cu o băutură alături, la un bar, singur, îl descrie fratele său. Mergea în croaziere şi juca poker. Îi plăcea să-i trimită mamei cutii cu bomboane şi prăjituri.

„Sub nicio formă nu aş fi putut vreodată să mă gândesc că fratele meu ar putea face aşa ceva, să împuşte oameni”, a declarat Eric Paddock. „Ceva incredibil de greşit s-a întâmplat cu fratele meu”, a continuat el.

Politia din Las Vegas spune că nu a auzit de numele acestuia până la atac. Nu era în evidenţele lor. A cumparat arme de foc în trecut, dar legal, se pare, după primele cercetări ale poliţiştilor.

Cei de la magazinul din Mesquite, Guns & Guitars, spun că i-au vândut o armă lui Paddock, dar că nu au văzut niciun semn care să-i facă să creadă că acesta era instabil psihic.

Poliţia a găsit 23 de arme în camera sa de hotel, printre care arme automate.

Eric Paddock ştia că fratele său avea câteva arme pe care le păstra într-un seif, în scop de autoapărare, dar nu avea informaţii că deţinea arme automate.

„Nu a folosit niciodată o armă, nu are niciun sens. Nu e nimic de ascuns pentru că nu a existat niciodată nimic, niciun indiciu. Stephen nu era deloc avid după arme. Faptul că a avut astfel de arme este pur şi simplu … de unde naibii a făcut rost de arme automate? Noi, familia, nu am ştiut absolut nimic, suntem înmărmuriţi şi oripilaţi. (Stephen) era doar un tip. S-a întâmplat ceva, cred că a cedat cumva”, a precizat fratele bărbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas.

Pe de altă parte, acesta a recunoscut că locuiau la mii de km distanţă şi vorbeau ocazional.

Eric l-a ajutat pe fratele său să se mute în 2016, într-o nouă casă, în Mesquite, Nevada, o comunitate de pensionari, în apropiere de Las Vegas. Cei doi au mâncat sushi şi au băut un late seara, povesteşte Eric Paddock. Nu îşi aminteşte ca fratele său să fi avut atunci o armă de foc la el.

Vezi şi

O vedetă din Friends, trei luni în spital

Matthew Perry, care l-a interpretat pe Chandler Bing în popularul serial Friends, a dezvăluit pe …