Acasă / Securitate & Intelligence / Avertisment din Coreea de Nord: Un „război nuclear” poate izbucni „în orice moment”

Avertisment din Coreea de Nord: Un „război nuclear” poate izbucni „în orice moment”

Criza din Peninsula Coreea riscă să conducă la izbucnirea „în orice moment” a unui „război nuclear”, avertizează Kim In-Ryong, adjunctul ambasadorului Coreei de Nord la Naţiunile Unite, subliniind că orice ţară care ar participa de partea SUA la o intervenţie militară va deveni ţintă, in formează Mediafax.

„Criza din Peninsula Coreea, asupra căreia este îndreptată atenţia întregii lumi, a atins un punct din care nu se mai poate reveni, astfel că un război nuclear poate izbucni în orice moment”, a declarat Kim In-Ryong în cadrul sesiunii unei comisii a Adunării Generale ONU.

„Atât timp cât nu participă nimeni la acţiuni militare ale Statelor Unite împotriva Coreei de Nord, nu intenţionăm să folosim sau să ameninţăm cu folosirea armelor nucleare împotriva altor ţări”, a subliniat Kim In-Ryong, potrivit postului CBC.

În contextul amplificării tensiunilor, Administraţia Donald Trump pare să nu excludă posibilitatea iniţierii negocierilor directe cu regimul Kim Yong-Un.

„Eventual, sigur că nu excludem posibilitatea discuţiilor directe. Ne concentrăm pe diplomaţie pentru a rezolva problema pe care o reprezintă Coreea de Nord. Cu toate acestea, alături de aliaţii noştri, Japonia şi Coreea de Sud, trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai grav scenariu în cazul în care diplomaţia eşuează”, a declarat John J. Sullivan, adjunct al secretarului de Stat american.

Vezi şi

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost arestat din nou

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost arestat din nou luni în Rusia, fiind acuzat …