28 de ani de la Căderea zidului Berlinului. Ce „ziduri” îi despart astăzi pe germani

Alegerile legislative din 24 septembrie au arătat că Germania este divizată de noi „ziduri”, a declarat preşedintele Frank-Walter Steinmeier cu ocazia aniversării reunificării germane, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de Mediafax.

Preşedintele a mai adăugat că scrutinul, care a avut drept rezultat intrarea în parlament a formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a relevat existenţa unor „fisuri mari şi mici” în societate.

„Pe 24 septembrie, a devenit clar că alte ziduri s-au ridicat, mai puţin vizibile, fără sârmă ghimpată şi culoare ale morţii”, a declarat Steinmeier.

Liderul german a completat că aceste ziduri au apărut „între oraş şi rural, online şi off-line, bogaţi şi săraci, bătrân şi tânăr – ziduri, în spatele cărora oamenii înţeleg cu greu ceva unii despre alţii”.

În urma alegerilor legislative, în Parlamentul de la Berlin au intrat şase partide, inclusiv, pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei, o formaţiune de extremă-dreapta.

Vezi şi

Un copil de 10 ani a supraviețuit miraculos după ce a căzut în Cascada Niagara

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut duminică …