Acasă / Politică & Diplomaţie / 28 de ani de la Căderea zidului Berlinului. Ce „ziduri” îi despart astăzi pe germani

28 de ani de la Căderea zidului Berlinului. Ce „ziduri” îi despart astăzi pe germani

Alegerile legislative din 24 septembrie au arătat că Germania este divizată de noi „ziduri”, a declarat preşedintele Frank-Walter Steinmeier cu ocazia aniversării reunificării germane, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de Mediafax.

Preşedintele a mai adăugat că scrutinul, care a avut drept rezultat intrarea în parlament a formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a relevat existenţa unor „fisuri mari şi mici” în societate.

„Pe 24 septembrie, a devenit clar că alte ziduri s-au ridicat, mai puţin vizibile, fără sârmă ghimpată şi culoare ale morţii”, a declarat Steinmeier.

Liderul german a completat că aceste ziduri au apărut „între oraş şi rural, online şi off-line, bogaţi şi săraci, bătrân şi tânăr – ziduri, în spatele cărora oamenii înţeleg cu greu ceva unii despre alţii”.

În urma alegerilor legislative, în Parlamentul de la Berlin au intrat şase partide, inclusiv, pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei, o formaţiune de extremă-dreapta.

Vezi şi

Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Ce se schimbă

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, joi, că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, …