Acasă / Politică & Diplomaţie / Probleme în AfD, după cel mai bun scor din istorie | Co-preşedintele Frauke Petry se distanţează de partidul de extremă-dreapta

Probleme în AfD, după cel mai bun scor din istorie | Co-preşedintele Frauke Petry se distanţează de partidul de extremă-dreapta

Un lider al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a anunţat, luni că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, în pofida faptului că acesta a devenit a treia forţă politică din Germania, informează The Associated Press, citat de Mediafax.

Frauke Petry, co-preşedinte al AfD, şi-a motivat decizia afirmând că în interiorul partidului există diferenţe mari de opinie.

În ultimele luni, Petry a fost tot mai marginalizată de ceilalţi lideri ai partidului. Cu toate acestea, în Saxonia, regiunea de origine a lui Petry, AfD a avut un success deosebit, iar Petry şi-a asigurat un mandat de parlamentar.

Petry a afirmat că vrea să pregătească partidul pentru a fi capabil să guverneze din 2021, însă majoritatea liderilor AfD au afirmat clar că prioritatea lor este să rămână în opoziţie şi să acţioneze fără limite din această postură.

”Un partid anarhic poate avea succes în opoziţie, însă nu poate fi credibil în ochii alegătorilor pentru a guverna”, a declarant Petry în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, adăugând că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD.

În cadrul alegerilor parlamentare din Germania desfăşurate duminică, formaţiunea de extremă-dreapta AfD a obţinut 12,6% din voturi, devenind cea de a treia forţă politică din Parlament. Este pentru prima dată după al II-lea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

Vezi şi

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost arestat din nou

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost arestat din nou luni în Rusia, fiind acuzat …