Acasă / Politică & Diplomaţie / Donald Trump, despre „a doua opţiune” în criza nord-coreeană: „Va fi devastatoare”

Donald Trump, despre „a doua opţiune” în criza nord-coreeană: „Va fi devastatoare”

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că Statele Unite sunt pregătite pentru o posibilă opţiune militară în cazul disensiunilor cu regimul de la Phenian, avertizând că aceasta ar fi devastatoare pentru Coreea de Nord, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

„Suntem complet pregătiţi pentru cea de-a doua opţiune, nu este opţiunea preferată”, a declarat preşedintele american în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

„Însă dacă vom lua această opţiune, va fi devastatoare, vă spun că va fi devastatoare pentru Coreea de Nord. Aceasta este opţiunea militară. Dacă va trebui să o luăm, o vom face”, a adăugat Donald Trump.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că „a declarat război” Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump.

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi „declarat război” împotriva Coreei de Nord sunt „absurde”, a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze „acţiunile provocatoare”.

Vezi şi

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost arestat din nou

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost arestat din nou luni în Rusia, fiind acuzat …