Raport Investigative Fund: Majoritatea teroriştilor din SUA sunt extremişti de dreapta, nu musulmani

Când vine vorba de terorism în plan intern, pe teritoriul SUA, extremiştii de dreapta se află în spatele a mai multor comploturi şi atacuri decât cei islamişti, conform unui raport al Investigative Fund, un proiect al organizaţiei media The Nation Institute, informează Huffington Post, citat de Mediafax.

În SUA, din anul 2008 şi până în 2016, există de două ori mai multe incidente în care au fost implicaţi extremiştii de dreapta decât cei islamişti, potrivit raportului.

Din cele 201 de incidente teroriste, datele arată că cel puţin 115 dintre acestea au fost întreprinse de extremişti de dreapta, comparativ cu 63 de cazuri de extremism islamist.

Incidentele în care au fost implicaţi extremişti de stânga au fost relativ rare şi anume 19 la număr, acestea incluzând eco-terorismul şi militanţi ai drepturilor animalelor.

Studiul demonstrează că atacatorii extremişti de dreapta sunt majoritatea caucazieni de sex masculin.

Atacurile acestora sunt de cele mai multe ori mortale, aproape o treime dintre acestea duc la deces, în vreme ce doar 13% dintre atacurile extremiştilor islamişti provoacă moartea, cu toate acestea americanii asociază mai degrabă atacurile teroriste cu cele ale extremiştilor musulmani, decât cu incidentele teroriste ale celor de dreapta.

Vezi și

Scenariu de război: NATO va desfăşura 300.000 de oameni pe flancul său estic pentru a preveni un atac rusesc din direcţia Belarus şi Kaliningrad

Germania pregăteşte diferite scenarii ca urmare a ameninţării ruse, a declarat luni Ministerul Apărării german, …