Aproape 60 de oameni au decedat în Rusia după ce au băut ulei de baie

Bilanţul victimelor în urma intoxicării cu alcool metilic, în Rusia, după ce au băut ulei de baie, a ajuns la cel puţin 58 de persoane, în timp ce alte 37 sunt spitalizate, dintre care unele în stare gravă, scrie BBC News online.

Oleg Yaroshenko, ministrul Sănătăţii din regiunea Irkutsk, a declarat că aproape jumătate din cei spitalizaţi sunt în stare gravă şi au şanse mici de supravieţuire, potrivit Mediafax.

Comitetul rus de anchetă a comunicat că victimele au consumat uleiul de baie parfumat cu păducel crezând că acesta conţine alcool alimentar.

Potrivit autorităţilor, în mod normal, pe eticheta produselor de acest tip scrie că nu poate fi ingerat deoarece conţine metanol, o substanţă toxică, însă în acest caz, pe etichetă scria că produsul conţine alcool etilic şi nu metilic, care este deosebit de toxic.

Două persoane au fost arestate în urma incidentului, iar percheziţii au loc în magazinele unde au fost vândute aceste produse, au anunţat anchetatorii.

Apa de colonie de calitate inferioară şi loţiunile care conţin alcool sunt vândute fără restricţiile care se aplică băuturilor spirtoase şi sunt uneori consumate de ruşii săraci.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …